MAAN IN TWEELINGEN

Wanneer je Maan in Tweeling staat zijn nieuwsgierigheid en belangstelling bepalende factoren in je leven. Je voelt je lekker bij bezoekjes afleggen, kennis vergaren, kontakten leggen  en bent altijd op zoek naar nieuwe indrukken en  informatie uitwisselen. Je bent zeer geïnteresseerd wat anderen bezighoudt en wat ze denken.

Aangezien je scherpe waarnemingsvermogen meer door het verstand dan door gevoel wordt geleid, ben je tot objectievere observaties en redeneringen in staat dan een ander. Je denken mag dan veranderlijk en soms wat chaotisch zijn, maar je kan wel een oneindige hoeveelheid waargenomen details opslaan, die je beeldend en vaak humoristisch kunt verwoorden. Je bent vlug van begrip en vindingrijk.

Degene met de Maan in dit teken houdt van eindeloos redeneren, soms zelfs zolang dat het anderen gaat irriteren. Je behoort tot de types die urenlang aan de telefoon kunnen hangen.  Ook probeer je vaak je emoties zo gedetailleerd te beredeneren, dat je soms niet meer weet  wat je nu werkelijk voelt.  In persoonlijke aangelegenheden kun je vaak uiterst koel en gereserveerd zijn. Door je snel wisselende gedachten  kun je je energie aan de meest onmogelijke onderwerpen verspillen.

De voorkeur om verschillende dingen tegelijk te doen, is van wezenlijk belang voor je psychisch welzijn. Je voelt je het meest aangetrokken tot beroepen of bezigheden die zich met communicatie bezighouden.

Zoals gezegd werkt deze positie van de Maan oppervlakkigheid in de hand;  je kan door heel veel ideeën worden overvallen, zonder er ooit  één consequent uit  te voeren. Je  aandacht verslapt snel als je je lang met één  en hetzelfde onderwerp bezig moeten houden, in principe sta je continu te trappelen  van ongeduld om nieuwe ervaringen op te doen.

 

Wanneer je kind de Maan in Tweeling heeft kun je nooit genoeg verhaaltjes vertellen of iets uitleggen waarnaar hij vraagt. Hij voelt zich geborgen bij gesprekjes, kennisoverdracht, liedjes zingen en gedachtenspelletjes. Hij interesseert zich voor van alles en nog wat en daardoor is de concentratie vaak snel weg. Hij heeft over het algemeen een groot aanpassingsvermogen. Contact met andere kinderen is een heerlijke belevenis voor dit kind. Het is voor deze kinderen fijn als ze leren hun gevoelens rechtstreeks te uiten en niet alleen te benoemen wat ze voelen.

Maan in Stier

Wanneer je Maan in Stier staat zorgt dit er voor dat je vriendelijk en oprecht bent. Je bent volhardend, een tikkeltje conservatief en behoudend ingesteld. Je hebt een versterkte behoefte aan zekerheid en met name concreetheid. Soms ben je wat eigenwijs, maar ook ben je goedmoedig. De zekerheid van je baan en het inkomen is belangrijk voor jou in het leven. Je zal in je loopbaan niet gauw risico’s nemen.

In stresssituaties bewaar je onverstoorbaar je kalmte.  Indien zich ongemakkelijke of onzekere situaties voordoen zul je als eerste naar concrete zekerheid gaan zoeken, dus naar dat wat er op dat moment ís. De zaken gaan voor jou gevoel uit de hand lopen als je verder denkt of wanneer je je nieuwe ontwikkelingen voorstelt waar je geen concreet beeld bij kan krijgen of die je niet kan overzien.

Deze Maan zal zich niet snel binden, maar als er eenmaal een partner is gekozen is zij bijzonder trouw. Scheiding, verandering en opnieuw starten worden niet toegejuicht omdat deze Maan zich het veiligst voelt bij: ‘de zaken houden zoals ze zijn’. Je kan lang vasthouden aan bepaalde gevoelens ook al zijn die niet goed voor je. Je vindt geborgenheid in de kring van vertrouwde mensen om je heen. Op emotioneel nivo ben je over het algemeen erg gevend. De diepe behoefte aan zekerheid, comfort en stabiliteit in je leven maakt dat je tegenzin laat zien en niet snel bereid bent om je aan te passen aan verandering.

Plotselinge verrassingen hoeven niet zozeer bij deze maanstand, je behoefte aan zekerheid zorgt ervoor dat je graag weet wat je te wachten staat zodat je je daar (mentaal) op kan voorbereiden.

Een kind met de Maan in Stier is gemoedelijk en tevreden. Het heeft in de eerste jaren een intensieve, constante en sterke relatie nodig met veel knuffelen en aanraken. Het mag de tijd krijgen om alles rustig te ontdekken, want vaak is het wat later of trager met ontwikkelen. De thuisbasis is belangrijk, soms zie je dat logeerpartijtjes eindigen in heimwee naar huis en de vertrouwde omgeving.

 

Maan in Ram

Wanneer je Maan in Ram staat zul je onmiddellijk in actie komen wanneer je je emotioneel bij iets betrokken voelt en wanneer zich onzekere situaties voordoen. Je voelt je prettig bij actie en vindt het fijn om in beweging of met sport bezig te zijn. Je bent een dynamisch persoon en volgt je impulsen en instincten. Daar komt meestal ook een stukje ongeduldigheid of zelfs driftigheid bij kijken. Het gedrag waar je je fijn bij voelt is dat je zo min mogelijk gehinderd wordt en lekker enthousiast bezig mag zijn. Je deelt liever zelf de lakens uit dan als ondergeschikte bezig te zijn. Een stukje vrijheid is voor jou essentieel. Ook is er behoefte aan afwisseling en avontuur, vaak wordt er eerst gehandeld en later pas gedacht, nogal impulsief dus.

Aan doelgerichtheid ontbreekt het aan deze stand nogal eens, vaak bestaat er een vurig temperament wat snel weer uitblust. Al dit enthousiasme kan bij anderen soms nog wel eens egocentrisch overkomen, omdat er niet altijd evenveel rekening wordt gehouden met de ander. Maan in Ram is soms licht ontvlambaar en vrij direct en eerlijk over haar gevoel, je maakt van je hart liever geen moordkuil.

Je bent aangenaam gezelschap en weet een enerverende sfeer te scheppen waarin de nodige actie is. en waar er altijd van alles kan gebeuren.

 

Een geboortehoroscoop bestaat uit een geheel van factoren die invloed op elkaar hebben. Factoren die elkaar kunnen versterken of dempen. Alle eigenschappen hoeven daarom niet voor iedereen even herkenbaar aanwezig te zijn

 

De Maan in de horoscoop

Waarom zitten denken en voelen niet altijd op één lijn?

De meeste mensen weten wat hun sterrenbeeld is. Het betekent dat de Zon op het moment van je geboorte in dat dierenriemteken stond. Leuk om te weten, maar wat nog leuker is om te weten: waar de andere planeten stonden op dat moment en welke invloed die hebben op wie je bent.

De stand van de Maan is net zo belangrijk als de stand van de Zon in je horoscoop. De invloed van het teken van de Maan is minstens even sterk als die van het Zonneteken. De Zon is de bron van alle levenskracht en staat symbool voor het bewuste ego. De Maan symboliseert onze specifieke behoeften ten opzichte van gedrag en omgeving, evenals onze ingesleten reactiepatronen, onbewust emotioneel gedrag en onbewust aangeleerde handelingen.

De Maan staat voor je gevoel: waar je je veilig/prettig bij voelt, hoe je met je gevoel om gaat en voor veiligheid en emoties. Verder staat de Maan voor het vrouwelijke en ontvankelijke deel in jezelf.  Handig om te weten, vooral als je denken en gevoel vaak niet op één lijn lijken te zitten. Wanneer iemand zich niet op zijn gemak voelt komt het Maanteken tevoorschijn.  Dat verklaart waarom je vaak een ander gedrag laat zien wanneer je je zeker voelt van jezelf, dan wanneer je in een angstige of onveilige situatie zit. Kinderen zie je vaak sterker in het gedrag van de Maan zitten dan in dat van de Zon.

De komende maanden behandel ik hier de stand van de Maan in elk dierenriemteken afzonderlijk.

Als je wil weten waar je Maan stond op het moment van je geboorte heb je je geboortetijd,  –datum en , -plaats  nodig (de maan loopt snel, dus de geboortetijd zo exact mogelijk is belangrijk). mail me via het contactformulier of stuur me een berichtje en ik geef je het dierenriemteken waar je Maan in staat door..