MAAN IN KREEFT

Met Maan in Kreeft heb je een gevoelige natuur,  met een diepe behoefte om je veilig en zeker te voelen. Je bent gauw geraakt of gekwetst ook al laat je dat niet snel zien en doe je hier een beetje stoer over.

Met je verzorgende, beschermende aard zul je anderen snel hulp aanbieden. Familiebanden – vooral met je moeder en je eventuele gezin – zijn buitengewoon belangrijk voor je. Je bent gehecht aan het huiselijk leven, houdt van kinderen en kan anderen geborgenheid schenken (die je zelf ook nodig hebt).

Zodra zich iets moeilijks of ongewoons voor doet, zal de Maan in Kreeft in haar schulp kruipen, zij trekt zich terug, maar blijft wel bezig met wat er is voorgevallen. Ze laat niet altijd blijken dat ze sterk emotioneel reageert op situaties uit de omgeving.

Er is een grote betrokkenheid met de omgeving. Innerlijk ben je gericht op alles wat er buiten je gebeurt. Maan in Kreeft heeft een groot invoelend vermogen en je bent gevoelig voor stemmingen en emoties van anderen. Omdat het gevoelsleven sterk ontwikkelt is, kun je je bij de minst of geringste aantasting hiervan op de achterste benen staan of je diep gekwetst terug trekken. In de liefde ben je teder, emotioneel, snel geraakt en verdrietig als je wordt afgewezen.

Van nature heeft deze Maan een vreedzame, vriendelijke instelling, die ze vooral laat zien in de liefde voor haar huis en gezin. Ze heeft deze thuisbasis hard nodig om zich terug te kunnen trekken en haar indrukken te verwerken.

Je bent zuinig en voorzichtig met geld en bezittingen.

  • Als je kind Maan in Kreeft heeft: valt ze het meest op door haar onopvallendheid, plaatst zich zelden op de voorgrond en trekt nooit spectaculair de aandacht van haar omgeving. De grote wereld kan in haar ogen te groot en bedreigend zijn. Het kind is bijzonder gevoelig, ook voor zaken die niet uitgesproken worden. Het heeft een grote fantasie. Er is een grote behoefte aan geborgenheid, intimiteit en warmte. Dol op knuffelen en lichamelijk contact. Als ouder heb je de taak om er op te letten dit gevoelige kind niet ontwikkelt tot een overgevoelig kind. Voor fysieke krachtmetingen heeft dit kind meestal geen interesse.

Reacties zijn gesloten.