MAAN IN LEEUW

Steekwoorden die horen bij iemand die de Maan in Leeuw heeft staan in de horoscoop zijn; optimistisch, houdt van plezier, don juan, staat graag in het middelpunt van de belangstelling, levenslustig, zelfoverschattend, verdraagt moeilijk kritiek.

Maan in Leeuw geeft een zelfverzekerd en emotioneel persoon weer met een gevoel voor drama en de behoefte om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Wat haar drijft is de onbewuste drang om  bewonderd en gewaardeerd te worden. Romantiek en genegenheid zijn de belangrijke peilers in haar bestaan. Ze bezit een groot gevoel van eigenwaarde waarvan ze op een warme en natuurlijke manier blijk geeft in de relaties met anderen. Aan de andere kant kan ze nogal trots zijn en zich snel gekrenkt voelen als ze genegeerd of slecht behandeld wordt. Zij is dankbaar voor eer en erkenning en zal iedereen die haar respecteert  overladen met vriendschap en hulp.

De levenslustige en enthousiaste kenmerken laat deze Maan naar buiten toe niet altijd even snel zien. Ze heeft behoefte aan zekerheid en zal bij dreigende onzekerheid overcompenserend reageren. Er is een duidelijke behoefte aan macht, zowel in de maatschappij als thuis. Zij kan een goed leider zijn die echter weinig kritiek verdraagt. Er zijn maar weinigen die te weten zullen komen hoe onzeker zij eigenlijk is. Haar persoonlijke waarde is van groot belang, evenals haar vrijheid. Daar moet je deze Maan niet in aantasten, want de kwetsbaarheid van het ego speelt een grote rol. Zij is gevoelig voor vleierij en complimenten. Kinderen kunnen een heleboel voor haar betekenen en haar de vreugde schenken waarnaar ze eigenlijk onafgebroken hunkert.

Een kind met de Maan in Leeuw wil alles uitproberen en heeft veel beweging nodig. Er is nauwelijks angst voor het onbekende. Het kind is open en spontaan en wil graag met anderen spelen en plezier beleven. Wanneer je dit kind gaat betuttelen zal zij zich snel op de teentjes getrapt voelen. Waar een ander kind nogal eens mee wil helpen met bepaalde zaken, zal dit kind de zaken zelfstandig willen aanpakken. Mocht dit niet meteen lukken dan hoeft moeder niet gelijk aan komen hollen. Het kind wil graag geprijsd worden om de dingen die ze maakt en doet. Plaats haar niet teveel op een voetstuk, dan kan ze een wat egocentrische houding ontwikkelen. Dit is geen aanhalig kind, weten dat de moeder in de buurt is, is vaak al genoeg.

Reacties zijn gesloten.