Maan in Stier

Wanneer je Maan in Stier staat zorgt dit er voor dat je vriendelijk en oprecht bent. Je bent volhardend, een tikkeltje conservatief en behoudend ingesteld. Je hebt een versterkte behoefte aan zekerheid en met name concreetheid. Soms ben je wat eigenwijs, maar ook ben je goedmoedig. De zekerheid van je baan en het inkomen is belangrijk voor jou in het leven. Je zal in je loopbaan niet gauw risico’s nemen.

In stresssituaties bewaar je onverstoorbaar je kalmte.  Indien zich ongemakkelijke of onzekere situaties voordoen zul je als eerste naar concrete zekerheid gaan zoeken, dus naar dat wat er op dat moment ís. De zaken gaan voor jou gevoel uit de hand lopen als je verder denkt of wanneer je je nieuwe ontwikkelingen voorstelt waar je geen concreet beeld bij kan krijgen of die je niet kan overzien.

Deze Maan zal zich niet snel binden, maar als er eenmaal een partner is gekozen is zij bijzonder trouw. Scheiding, verandering en opnieuw starten worden niet toegejuicht omdat deze Maan zich het veiligst voelt bij: ‘de zaken houden zoals ze zijn’. Je kan lang vasthouden aan bepaalde gevoelens ook al zijn die niet goed voor je. Je vindt geborgenheid in de kring van vertrouwde mensen om je heen. Op emotioneel nivo ben je over het algemeen erg gevend. De diepe behoefte aan zekerheid, comfort en stabiliteit in je leven maakt dat je tegenzin laat zien en niet snel bereid bent om je aan te passen aan verandering.

Plotselinge verrassingen hoeven niet zozeer bij deze maanstand, je behoefte aan zekerheid zorgt ervoor dat je graag weet wat je te wachten staat zodat je je daar (mentaal) op kan voorbereiden.

Een kind met de Maan in Stier is gemoedelijk en tevreden. Het heeft in de eerste jaren een intensieve, constante en sterke relatie nodig met veel knuffelen en aanraken. Het mag de tijd krijgen om alles rustig te ontdekken, want vaak is het wat later of trager met ontwikkelen. De thuisbasis is belangrijk, soms zie je dat logeerpartijtjes eindigen in heimwee naar huis en de vertrouwde omgeving.